Webinarie: Hur kan kommunal planering bidra till (resurssamverkan och) symbiosutveckling? Översiktsplanering och fysisk planering

– Hur kan kommunal planering bidra till (resurssamverkan och) symbiosutveckling?

Industriell och urban symbios växer fram genom samverkan mellan företag och med andra aktörer. Kommuner spelar ofta en viktig roll som facilitator, och ägare av kommunala bolag. Men vilken roll spelar den kommunala planeringen för att ge goda förutsättningar för symbiosutveckling? På detta webinar delas erfarenheter och idéer kring hur energiplaner, översiktsplaner, detaljplaner, markstrategier med mera kan bli mer stöttande för industriell och urban symbios. 

Swedish Network for Industrial and Urban Symbiosis (SNIUS)
SNIUS bildades 2015 som ett resultat av att forskare på Linköpings universitet såg ett behov av att ge systematiskt stöd till regioner och kommuner kopplats till industriell och urban symbios. Syftet med nätverket är att stödja praktisk utveckling av IUS i Sverige. SNIUS arbetar för att förbättra företagens konkurrenskraft och utveckling, minska miljöpåverkan och stärka regional utveckling och motståndskraft. Projektet Cirkulär Kraftsamling i Östergötland & Örebro län är en del av SNIUS.

Arrangemanget är kostnadsfritt och anmälan görs här

Varmt välkommen!

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.