Sociala dimensioner – Vilken roll spelar sociala relationer och tillit för symbioser och varför behövs den?

Genom samverkan växer nya samarbeten fram, inte minst när det kommer till cirkularitet, symbios och tillvaratagande av restflöden. Ofta drivs, initieras och bärs denna samverkan av individer eller organisationer med starka nätverk och mycket socialt kapital, är deras relationsbyggande avgörande för symbioser och kan effekterna spilla över i annan samverkan? På detta webinarium hör vi på några goda exempel på hur man bygger och vårdar nätverk, diskuterar de sociala dimensionernas betydelse samt tar del av ett exempel där effekten av långvarigt relationsbyggande skapar ny möjlighet till samhällsutveckling.

Swedish Network for Industrial and Urban Symbiosis (SNIUS)
SNIUS bildades 2015 som ett resultat av att forskare på Linköpings universitet såg ett behov av att ge systematiskt stöd till regioner och kommuner kopplats till industriell och urban symbios. Syftet med nätverket är att stödja praktisk utveckling av IUS i Sverige. SNIUS arbetar för att förbättra företagens konkurrenskraft och utveckling, minska miljöpåverkan och stärka regional utveckling och motståndskraft. Projektet Cirkulär Kraftsamling i Östergötland & Örebro län är en del av SNIUS.

Arrangemanget är kostnadsfritt och anmälan görs här

Varmt välkommen!

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.