Cirkulär materialanvändning, vad är det?

Nu har du chansen att både lära dig mer om cirkularitet och knyta nya kontakter för framtida samarbeten. Under vår gemensamma lunch gästas vi av tre lokala företagare, alla med olika vinklar på vad cirkularitet är för dem. 

Program

11:30-12:00 Lunch + mingel

12:00 Välkommen till IMA. Därefter introduceras vi till:

  • Sofia Öberg, Artex, Mjölby
    • Upptäck hur Sofia och hennes team på Artex omvandlade projektrestmaterial till innovativa produkter. Sofia delar med sig av sin erfarenhet, från att identifiera potentialen i underutnyttjade material till utvecklingen av en ny produktserie.
  • Bobby Markén, Biototal, Vreta Kloster
    • Biototal har sedan start skapat affärsmöjligheter ur olika bi- och restflöden för både ekonomisk hållbarhet och långsiktig resurshantering genom kretslopptänket. Du får höra Bobby beskriva om hur restflödet av kärnbränsle kunde bli en tillgång för livsmedelsproduktion samt produktion av biokol från avfallsströmmar
  • Linnea Granström, Svensk Plaståtervinning, Motala
    • Hör Linnea berätta om hur Svensk plaståtervinning arbetar med att återvinna plast från de svenska hushållen och hur företaget arbetar för att få till mer regionala och nationella avsättningar av de återvunna flödena.

13:00 Avslutning

Moderator: Caroline Beck-Friis från Vreta Kluster.

Varmt välkommen!

Lunchen arrangeras inom det EU-finansierade projektet Cirkulär kraftsamling i Östergötland och Örebro län

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.