Dialogforum – Vad ska vi med ekonomin till?

Evenemanget

Medvetenheten om att vi behöver ställa om vår ekonomi för att värna ekosystem, klimat, naturresurser och människor blir allt större. Folkuniversitetet, Ecosoci och Linköpings Naturcentrum presenterar ett dialogforum med tema ekonomisk hållbarhet.

Innehåll

Är oändlig tillväxt på en ändlig planet möjligt? Kan tillväxt ske utan att vi överutnyttjar naturens tillgångar? Stannar teknikutvecklingen utan tillväxt? Mår vi kanske bättre med färre prylar än med fler? Och sätter vi hela samhällsekonomin på spel om vi slutar konsumera?

I detta Dialogforum diskuterar vi tillväxtens för- och nackdelar för samhällsutveckling, företagande och livskvalitet utifrån vitt skilda perspektiv. Vi får höra en entreprenör, en ordningskonsult, en forskare med fokus på cirkulär ekonomi och en konsult med inriktning hållbar samhällsutveckling.

Medverkande:

”Är cirkulär ekonomi en väg att sluta överutnyttja naturens resurser?”
Marianna Lena Kambanou, biträdande universitetslektor vid Linköpings universitet

”Tillväxt ur en entreprenörs ögon”
Peter Viberg, entreprenör och affärsängel

”Färre saker ger plats för mer liv”
Maria Borell Rydfors, Real Simple Life

”Finns det gränser för den ekonomiska tillväxten?”
Mats Helander, Ecosoci, konsult hållbar samhällsutveckling

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.